۵ اشتباه رایج که سلامت دندان‌هایتان را به خطر می‌اندازد

1404/01/18
تعداد بازدید :239

رئیس گروه سلامت دهان و دندان دانشگاه علوم پزشکی کردستان، با هشدار نسبت به برخی عادات نادرست در بهداشت دهان و دندان، پنج اشتباه رایج که به مرور زمان سلامت دندان‌ها را تهدید می‌کند را تشریح کرد و بر لزوم اجتناب از آن‌ها تاکید کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، ناهید فیضی رئیس گروه سلامت دهان و دندان با اشاره به اهمیت رعایت بهداشت دهان و دندان، برخی از اشتباهات رایج که افراد ناآگاهانه مرتکب می‌شوند و سلامت دندان‌هایشان را به خطر می‌اندازد، برشمرد.


مسواک زدن بلافاصله بعد از غذا


فیضی در این باره توضیح داد: بعد از مصرف مواد غذایی، اسیدهای موجود در آن‌ها مینای دندان را به طور موقت ضعیف می‌کنند. مسواک زدن بلافاصله در این حالت می‌تواند باعث سایش و از بین رفتن این لایه محافظتی حساس شود. توصیه می‌شود حداقل ۳۰ دقیقه پس از صرف غذا برای مسواک زدن صبر کنید تا pH دهان به حالت طبیعی بازگردد.

فراموش کردن نخ دندان

رئیس گروه سلامت دهان و دندان دانشگاه علوم پزشکی کردستان، استفاده از نخ دندان را مکمل ضروری مسواک زدن دانست و گفت: مسواک به تنهایی قادر به تمیز کردن تمام سطوح دندان، به ویژه فضاهای بین دندانی، نیست، عدم استفاده از نخ دندان منجر به تجمع پلاک‌ها و باکتری‌ها در این نواحی شده و در نهایت باعث پوسیدگی دندان و بیماری‌های لثه می‌شود.


جویدن یخ و غذاهای سخت

فیضی با اشاره به عادات به ظاهر بی‌ضرر، اظهار داشت: جویدن یخ یا شکستن مغزهای سفت با دندان‌ها می‌تواند باعث ایجاد ترک‌های میکروسکوپی در مینای دندان شود، این ترک‌ها به مرور زمان می‌توانند بزرگتر شده و منجر به ضعف و شکستگی دندان‌ها شوند.

مصرف بیش از حد قهوه و چای

وی در خصوص تاثیر نوشیدنی‌ها بر رنگ دندان‌ها گفت: قهوه و چای حاوی مقادیر زیادی رنگدانه هستند که به مرور زمان بر روی سطح دندان‌ها رسوب کرده و باعث تغییر رنگ و زردی آن‌ها می‌شوند، استفاده از نی هنگام نوشیدن این مواد و کاهش میزان مصرف آن‌ها می‌تواند به حفظ سفیدی دندان‌ها کمک کند.


استفاده زیاد از خمیر دندان‌های سفید کننده

فیضی به استفاده از خمیر دندان‌های سفید کننده اشاره کرد و افزود: این نوع خمیر دندان‌ها معمولاً حاوی مواد ساینده قوی‌تری هستند که با استفاده مداوم و بیش از حد می‌توانند مینای دندان را نازک کرده و حساسیت دندانی را به دنبال داشته باشند لذا توصیه می‌شود در مصرف این خمیر دندان‌ها تعادل را رعایت کرده و با دندانپزشک خود مشورت کنید.


رئیس گروه سلامت دهان و دندان دانشگاه علوم پزشکی کردستان تاکید کرد: با آگاهی از این اشتباهات رایج و اصلاح عادات بهداشتی، می‌توان گام مهمی در حفظ سلامت و زیبایی دندان‌ها برداشت.

سامانه های دانشگاه